Massagepraktijk voor voetreflexzonetherapie

Breng meer licht in je leven

Wie ben ik


Mijn naam is Rob Janssens 


Door een grote verandering in mijn leven, het overlijden van mijn eerste kind, heb ik hulp gezocht in de complementaire (alternatieve) hulpverlening. Een van de therapieën die ik heb gevolgd was voetreflexzonetherapie, iets dat een enorme indruk op mij heeft gemaakt en waardoor ik weer goed bij mezelf kon komen en mijn enorme pijn heb leren te verwerken.

Daarnaast heb ik bewustwordingsvaardigheden geleerd in drie afzonderlijke opleidingen, te weten: "Lichaam en Energie", "Intuïtie en Energie" en "Intuïtie en Energie in de praktijk". In die bewustwording heb ik onder andere geleerd wat zelfreflectie is en hoe dit in het dagelijks leven toe te passen. Ik heb hier goed gebruik van gemaakt wat mijn innerlijke groei bevorderde. Naast zelfreflectie heb ik hier ook mijn intuïtieve vaardigheden verder ontwikkeld.
Vervolgens is er nog zo'n tien jaar overheen gegaan voordat ik de opleiding tot voetreflexzonetherapeut ben gaan volgen. Deze driejarige HBO opleiding heb ik bij Sonnevelt Opleidingen in 2013 succesvol afgerond.

Deze opleiding heeft voor mij een nieuwe dimensie in mijn leven aangeboord, die voor mij tot een grotere vorm van zingeving heeft geleid.  Het heeft mijn kijk op het leven en de beleving daarvan drastisch veranderd. Intuïtie, invoelend vermogen en empathie zijn verder ontwikkeld, door de transformaties die ik heb doorgemaakt. Naarmate ik beter ben gaan aarden en daardoor steeds beter in mijn lichaam kwam te zitten ging de energie beter bij mij stromen, waardoor ik beter in mijn vel kwam te zitten en letterlijk kon voelen dat mijn levensenergie toenam. Mijn beleving van innerlijke vrijheid, vrede en levensgeluk zijn hierdoor enorm toegenomen, waardoor ik de verbinding met het leven zelf weer kan ervaren. Het begon mij langzamerhand duidelijk te worden dat ik met deze kwaliteiten andere mensen van dienst mocht zijn, omdat ik vaak goed kon aangeven wat er bij iemand speelde op lichamelijke maar ook op het geestelijke vlak. Mijn behandelmethode is er op gericht om zoveel mogelijk onthecht aanwezig te zijn en u de aandacht te geven die u nodig heeft, zodat de levensenergie zijn eigen weg kan gaan. Liefde en aandacht vindt ik essentieel. Het is voor mij belangrijk dat u krijgt wat u nodig heeft. Door het volgen van opleidingen en cursussen houdt ik mijn kennis optimaal en breid ik deze uit om u nog beter van dienst te zijn.

Naast dit alles heb ik ook vele jaren Ki-Aikido, Tai-Chi en Chi Gong gedaan wat mij vooral op lichamelijk niveau energiebewust heeft gemaakt. Op dit ogenblik beoefen ik yoga. Voetreflexzonetherapie is iets dat ik met passie doe en ik hoop dan ook dat u mij het vertrouwen schenkt een stap op uw levensweg te mogen zijn.