Massagepraktijk voor voetreflex en lichaamsmassage

Breng meer licht in je leven

Holistische Lichaamsmassage.

Waarom een holistische lichaamsmassage?

Even de boel de boel laten, even helemaal niets, het hoofd leeg, het lijf ontspannen, de stress van alle dag achter je laten, tijd voor jezelf. 
Nu ben ik aan de beurt, nu mag ik aandacht voor mezelf.
Je ligt met gesloten ogen op de massagetafel, je ruikt de verdampte, op jou afgestemde etherische oliën en voelt de weldaad van verwarmde olie zich verspreiden door zachte, ietwat stevige bewegingen over jouw lichaam. Jouw ademhaling vertraagd langzaam en je geeft je helemaal aan de massage over, je komt tot een diepe ontspanning, rust en even lekker wegdromen.
Een holistische lichaamsmassage is heerlijk om te ondergaan, daarvoor zijn klachten niet persé noodzakelijk, mocht je toch klachten hebben dan kunnen we daar samen naar kijken. 
Je kunt deze massage doen, omdat je het gewoon fijn vindt, gewoon genieten dus. 
Deze massage wordt, afhankelijk van uw wensen, afwisselend met zacht en stevige bewegingen in een diep energetisch contact uitgevoerd. 
Een ware weldaad dus!

Wat is een holistische lichaamsmassage?

Het Griekse woord “holos” betekent “het geheel”. Het geheel in de zin van een systeem, het totaal. Ons lichaam, ons organisme, ons systeem is een totaal van kleinere onderdelen, van kleinere systemen die als één geheel samenwerken.
Wat de kleinere systemen betreft, de micro kosmos kun je dan denken aan de opbouw van je verschillende lichaamscellen, met hun eigen karakteristieken, die eigen systemen vormen als lichaamsweefsels of organen met hun specifieke functies. Die organen en weefsel staan weer met elkaar in verbinding en wisselen op hun beurt energie met elkaar uit. Wat hierin niet vergeten mag worden is: dat ons psychische en spirituele systeem hier nauw mee verweven is.
Dit is een levendig proces en als alles goed op elkaar afgestemd is voel je je fijn en zit je lekker in je vel. 
We zijn als mens weliswaar een op zichzelf staand systeem, maar we zijn hier niet alleen op aarde en zijn in wisselwerking met de buitenwereld, de macro kosmos. Afhankelijk van wie je bent trekken we soms mensen aan die ons iets te vertellen hebben. Ook hier zie je dat alles met alles verbonden is, in onafhankelijke verschuivende bewegingen, systemen binnen een systeem, het grote geheel.
Als we in wisselwerking met een ander mens ergens tegen aan lopen, iets dat voor ons moeilijk te verteren is en dat we de bijbehorende emoties niet kunnen verwerken of behappen in onszelf, is onze reactie vaak gestresst, ongeuite boosheid, verdriet of zelfs haat. Dit kan leiden tot stagnatie, een lichamelijke verkramping binnen ons eigen systeem. We zijn dan geneigd om eerst naar buiten te wijzen en de ander de schuld te geven van ons eigen ongemak, terwijl de oorzaak binnen onszelf ligt.
Deze oorzaak wordt in ons lichaam als onbalans van ons eigen systeem ervaren, onbalans is dat systemen binnen het systeem niet of niet goed met elkaar communiceren. Geven en nemen zijn dan niet meer in evenwicht, de liefde stroomt dan niet meer. Die lichamelijke onbalans, dit zijn de ongeuite geparkeerde emoties en in veel gevallen zijn ze helemaal vergeten of onderdrukt, worden dan vaak tot uiting gebracht in de vorm van ziekte, pijn, of een moeilijk aanwijsbaar raar gevoel (somatische klachten). We zitten dan dus niet meer goed in ons vel.
Een holistische lichaamsmassage kan dan een bijdrage geven aan de oplossing van deze stagnatie. Namelijk, door het lichaam uit de verkramping te halen en de ontspanning weer toe te laten, waardoor energie weer kan gaan stromen. Wanneer er ontspanning is gecreëerd wordt er ruimte geschapen om naar binnen te kunnen kijken en zien wat daar nu werkelijk zit en te reflecteren wat er aan dat ongemak ten grondslag ligt. Samengevat kun je dit benoemen als introspectie. Wanneer we de werkelijke oorzaak gaan zien en  kunnen benoemen kan er heling plaats vinden en bevrijden we onszelf uit onze gevangenschap, onze zelfgemaakte kooi. Dit leidt dan tot een ervaring van bevrijding en een gelukkiger levensgevoel. Happynez4mySelf.

Hoe lang duurt een holistische lichaamsmassage?

U heeft de volgende mogelijkheden:
1 Volledige lichaamsmassage; voor en achterkant van het hele lichaam. Duur 60 minuten.
2 Gedeeltelijke lichaamsmassage; de achterkant van het lichaam. Duur 45 of 30 minuten.
3 Heeft u (specifieke) klachten, dan is het wellicht wijs om deze eerst in een intakegesprek, een anamnese te inventariseren, daarvoor trek ik meestal een uur uit.

Wat zijn de kosten voor een holistische lichaamsmassage?

Daarvoor verwijs ik u door naar tarieven


E-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn